Blog

Voeding   |  Dag van de Chocolade

De ‘Dag van de chocolade’ mag dan geen officiële feestdag zijn, vieren doen we het toch! Op 13 september eet je zonder schuldgevoel die reep chocolade of de chocoladesoufflé

Voeding   |  Slechte vetten vervangen voor goede vetten? Het kan!

Wanneer we spreken over vetten, is er een verschil in het soort vetten dat je eet. 

Voeding   |  5 gezonde zomersnacks

Yes, zomer! Een terrasje hier en een barbecue daar, en tussendoor… een gezonde zomersnack. Klinkt als veel werk? Dat hoeft het zeker niet te zijn. 

Voeding   |  Gezond snacken

Snack it!

Voeding   |  Aan de slag met pasta

Wat is er gezelliger dan een grote kom pasta voor de ganse familie, gemaakt door ‘la mamma’? Wij geven jullie alvast wat inspiratie om zo een lekker pastagerecht op tafel te toveren.

Voeding   |  Time for tea

Thee staat voor zen. Een oase van rust. Het heeft ook iets gezelligs. De florale aroma's, de heerlijk warme temperatuur om nog maar te zwijgen van de pure smaakbeleving.

Voeding   |  Zo studeer je gezond met Origin'O

Examenperiode. Nu de studenten volop bezig zijn met blokken, spenderen ze minder aandacht aan hun voeding. Ze hebben dikwijls geen tijd of gewoon geen zin om iets te eten. 

Voeding   |  Tijd voor een gezond ontbijt

Zoals het spreekwoord 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar' het al doet vermoeden, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag.

Voeding   |  Hoe gebeurt dat nu, decafe├»neren?

's Avonds nog trek in koffie? Dan kan een deca de oplossing zijn om die slaapeloze nacht te voorkomen. Maar hoe werkt dat nu precies?

Voeding   |  Olijfolie in al zijn facetten

Olijfolie is een veelzijdige partner in de keuken. Wij geven je een overzicht van de verschillende soorten en hun gebruik.