Lenterolletjes met mungbonenspaghetti en groentjes

Lenterolletjes met mungbonenspaghetti en groentjes

personen: 4 bereidingstijd: 20min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 8 rijstvellen
    • ½ wortel in julienne
    • 1 lente-ui in julienne
    • ½ rode paprika in fijne staafjes
    • ½ courgette in julienne
    • Handje koriander fijngehakt
    • 5O gr mungbonenspaghetti ( natuurwinkel )
    • 1 nori blaadje in repen van ongeveer 1,5 cm
    • Ingemaakte gember, fijngesneden
  • Dipsaus :
    • 3 eetlepels “ Koriander/Wasabi “ ( Lima )
    • 1 tl mirin
    • 2 tl geroosterde sesamolie
    • Sap en zeste van 1 limoen
    • Mespuntje wasabi
    • ½ lente-ui fijngesneden

bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de dipsaus samen.
  2. Werk af met de fijngesneden lenteui.
  3. Laat de saus rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  4. Doe de mungbonenspaghetti in een kom met heel warm water. Laat ze 10 min
  5. weken, daarna uitlekken in een vergiet.
  6. Dompel de rijstvelletjes heel even in lauw water, leg het rijstpapier op een natte handdoek.
  7. Leg de mungbonenspaghetti, paprika, komkommer, wortel, gember op het rijstpapier.
  8. Werk af met koriander.
  9. Vouw eerst de onderzijde over de vulling.
  10. Vouw hierover de zijkanten en rol alles op tot een rolletje.
  11. Doe de nori rond het lenterolletje.
  12. Snijd elk rolletje in tweeën en serveer met de dipsaus.
  13. Tip : verpak de rolletjes in plastiekfolie als je ze op voorhand klaarmaakt.