Terrine van geroosterde groenten met ricotta en lentekruiden

Terrine van geroosterde groenten met ricotta en lentekruiden

personen: 4 bereidingstijd: 35min niveau: eenvoudig

ingrediënten

  • De terrine moet wel een nacht in de koelkast staan met iets zwaars op, zodat ze goed kan opstijven
    • Olijfolie
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 2 courgetten
    • 2 aubergines
    • 25O gr ricotta
    • 1 eetlepel limoensap
    • Look, fijngesneden bieslook
    • 1 plantje basilicum
    • 1 pikant rood pepertje
    • Peper en zout

bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° C
  2. Snij de aubergines in schijven ( elke aubergine in 5 schijven, 3 schijven houden voor de afwerking )
  3. Leg ze op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie, kruiden met peper en zout
  4. Rooster ze 20 à 25 min in de oven
  5. De rode en gele paprika halveren, de courgetten in schijven snijden
  6. Rooster de paprika’s 20 min in de oven, de courgetten 5 min
  7. Haal de paprika’s uit de oven, leg er een vochtige doek over en zet 10 min opzij
  8. Paprika’s pellen
  9. Klop de ricotta en de knoflook tot een glad mengsel
  10. Breng op smaak met zout, pikant fijngesnipperd rood pepertje, limoensap en fijngesneden bieslook
  11. Bekleed een cakevorm met cellofaan en laat dat aan twee kanten goed overhangen
  12. Leg de aubergines op de bodem en de zijkanten, besmeer met het ricottamengsel
  13. Leg er dan een laag rode paprika op, bedek met de gescheurde basilicumblaadjes en druk goed aan
  14. Besmeer terug met het ricottamengsel, leg er een laag gele paprika op, daarna de courgetten
  15. Voeg na elke laag steeds ricotta en basilicumblaadjes toe
  16. Bedek op het einde met de resterende aubergines
  17. Vouw de overhangende cellofaan over de terrine, bedek met iets zwaars en laat een nacht opstijven