Timbaaltje van asperges met tofu en sla

Timbaaltje van asperges met tofu en sla

personen: 2 bereidingstijd: 30min niveau: eenvoudig

ingrediƫnten

    • 200 gr (groene) asperges
    • 1 eitje
    • 125 gr tofu
    • 1 eetlepel ‘tamari coriander en wasabi’ van Lima
    • bieslook of pijpajuintjes
    • 3-tal verse muntblaadjes
    • 1 eetlepel citroensap

bereiding

  1. Was de asperges en snijd er de harde droge voet van af.
  2. Snijd ze in stukjes van 1 cm, tot ongeveer 4 cm van de kop.
  3. Zet ze net niet onder water en breng ze aan de kook met wat zout.
  4. Kook ze ongeveer 5 minuutjes beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  5. Kook het eitje hard en prak het samen met de tofu fijn. Besprenkel met ‘tamari coriander en wasabi’ van Lima.
  6. Spoel de bieslook en de munt en hak ze zeer fijn.
  7. Meng tofu, ei, munt en bieslook met mayonaise en olijfolie dooreen.
  8. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en schep er de stukjes asperges,z onder de koppen, onder.
  9. Maak een torentje met een uitsteekvorm en garneer dit met de aspergekoppen.