Granola fruityoghurt

Granola fruityoghurt

personen: 4 bereidingstijd: 15min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 2 handjes amandelschilfers
    • 4 handjes havervlokken
    • 2 handjes gedroogde kokos(schilfers)
    • 2 handjes pompoenpitten
    • 3 x zeste van citroen
    • 2 el ontgeurde zonnebloenolie
    • 8 el ahornsiroop
    • Snuifje zout
    • +/- 200 gr fruit
    • 400ml yoghurt

bereiding

  1. Verhit de oven tot 180°. Meng alle ingredienten, uitgezonderd de yoghurt en het fruit goed in een grote kom, en strooi het mengsel op een ovenplaat, hoe beter verspreid ze liggen, hoe mooier ze kunnen bakken! Zet ongeveer 20 min in de oven, schep ze na 10 min even om, dan worden ze overal mooi bruin.
  2. Haal uit de oven, en laat even afkoelen
  3. Neem een leuk glazen potje, van +/- 330 ml, begin met een bodem van je favoriet fruit(rood zacht fruit geeft wel het mooiste resultaat) dan een laagje granola en eindig met de yoghurt, werk eventueel af met nog wat fruit, chocolade, nootjes ....met deze granola mix kun je eigenlijk 4x4 potjes maken, maar bewaart zeker nog een paar maanden in een luchtdichte pot.