Detox soep

Detox soep

personen: 5 bereidingstijd: 25min niveau: eenvoudig

ingrediƫnten

    • 1 kleine knolselder
    • 1 pastinaak
    • 2 venkelknollen
    • 500 gr wortel
    • 3 uien
    • Verse koriander (één plantje)
    • 4 teentjes look
    • 2 limoenen
    • 25 gr verse gember (een dikke teen)
    • 2 cm verse kurkuma (of een eetlepel kurkumapoeder)
    • 1 eetlepel venkel zaad
    • Olijfolie
    • Bouillon (4 l warm water+1eetlepel morgabouillon)

bereiding

  1. Schil de knolselder, pastinaak, wortel, gember, ui en kurkuma en snij samen met de venkel in grove stukken
  2. Verwarm een goeie scheut olijfolie in een grote soeppot, voeg de ui, kurkuma en venkelzaad toe en laat enkele minuutjes stoven. Voeg vervolgens de knolselder, pastinaak, wortel, venkel, gember en de gepelde knoflookteentjes toe en laat 5 minuutjes stoven op middelhoog vuur
  3. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook
  4. Laat de soep pruttelen op een zacht vuur tot de groenten helemaal gaar zijn (prik even in de groenten ter controle). Een halfuurtje zou moeten volstaan
  5. Mix de soep tot een gladde massa. Mocht je de soep te dik vinden dan kan je nog wat bouillon toevoegen
  6. Voeg het sap van de limoenen toe samen met de koriander en mix nog even (kort)
  7. Bij het opdienen kun je de soep eventueel nog afwerken met wat verse korianderblaadjes en zeste van limoen