Gevulde kastanje<wbr>champignons

Gevulde kastanjechampignons

personen: 4 bereidingstijd: 25min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 12 grote kastanjechampignons
    • 1 kleine rode ui
    • 3 eetlepels daslook op olie
    • 250 g platte kaas met bieslook
    • een takje verse dragon
    • tabasco
    • snuifje paprikapoeder
    • paneermeel
    • peper en zout

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons. Snijd deze steeltjes fi jn en stoof deze samen met de gesnipperde rode ui op middelmatig vuur tot het vocht wat verdampt is. Voeg na enkele minuten de daslook op olie toe en stoof nog even mee.
  3. Laat dit smeuïg mengsel even afkoelen in een kom en meng daarna met de platte kaas, paprikapoeder, gesnipperde verse dragon en tabasco. Kruid af naar eigen smaak met peper en zout.
  4. Wrijf met je handen de rauwe champignonhoedjes in met olie (niet te vettig!) zodat ze niet verbranden in de oven. Leg ze in een passende ovenschaal zodat ze niet te veel kunnen verschuiven. Vul de hoedjes met het plattekaasmengsel. Vul ze niet teveel, want anders loop het mengsel uit. Zet de champignons 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal ze er dan even uit en zet ondertussen de grill van de oven aan.
  6. Strooi nu paneermeel bovenop de plattekaasvulling. Sprenkel enkele druppeltjes olijfolie overhet paneermeel. Zet de champignons terug in de oven onder de grill voor ongeveer 5 minuten. Het paneermeel moet lichtbruin verkleurd zijn.
  7. Haal ze eruit en serveer direct, als voorgerecht met een toefje postelein of als bijgerecht bij een herfstig hoofdgerecht.