Koude Andalusische tomatensoep met geparfumeerde olijfolie

Koude Andalusische tomatensoep met geparfumeerde olijfolie

personen: 4 bereidingstijd: 30min niveau: eenvoudig

ingrediënten

  • Voor de soep:
    • 1 liter water
    • 150 gr aardappelen
    • 100 gr rode paprika
    • 200 gr tomaten
    • 1 à 2 theelepels lookpasta
  • Voor de geparfumeerde olijfolie:
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels koolzaadolie
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 1 koffielepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel geraspte parmezaan

bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Snijd de paprika middendoor, haal er de zaadlijsten uit en snijd ze in stukjes.
  3. Snijd de tomaten in partjes, pel de ui en snijd deze in stukken.
  4. Breng 1 liter water aan de kook met de aardappelen en dek toe.
  5. Als de aardappelen bijna gaar zijn doe je er de stukjes paprika en tomaten bij.
  6. Laat deze nog enkele minuutjes mee koken en zet van het vuur.
  7. Doe er de bouillon, ajuin en 1 à 2 koffielepels lookpasta bij en mix de inhoud zeer fijn.
  8. Indien nodig breng je de soep verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  9. Laat de soep afkoelen.
  10. Voor de geparfumeerde olijfolie meng je alle ingredi.nten dooreen.
  11. Bij het serveren doe je voorzichtig een lepeltje van deze olie over de soep.