Slaatje van knolselder met linzen

Slaatje van knolselder met linzen

personen: 2 bereidingstijd: 20min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 150 gr gare ‘Dupuis’ linzen
    • een stuk knolselder van + 250 gr
    • enkele zongedroogde tomaten
    • 100 g olijven
    • 1 pijpajuin

bereiding

  1. Breng de linzen met 2 . maal zoveel water en bonenkruid aan de kook, dek toe en laat 20 minuten op een zeer zacht vuurtje gaar koken.
  2. Schil de knolselder en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm.
  3. Zet de selderschijven net onder water en kook ze beetgaar. (ongeveer 10 min.)
  4. Giet ze af, laat ze wat afkoelen en snijd ze dan in dobbelsteentjes.
  5. Snijd de olijven in partjes. De zongedroogde tomaten snijd je in reepjes. De pijpajuin snijd je in zeer fijne ringen.
  6. Meng de knolselderblokjes, kappertjes, zongedroogde tomaten, olijven, bonenkruid, gedroogde basilicum en roze peperbolletjes dooreen.
  7. Breng op smaak met peper, zout, witte balsamicoazijn en olijfolie.
  8. Op het laatst schep je er de linzen en pijpajuin onder.