Zoetzuur rodebietenslaatje met feta

Zoetzuur rodebietenslaatje met feta

personen: 2 bereidingstijd: 10min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 0,5 kg rode bietjes of ongeveer 3 bietjes gekookt en geschild
    • 1 appel (niet te zoet)
    • 3 el mirin
    • 3 el balsamicoazijn
    • 2 el olijfolie
    • 1 rode ui
    • een halve bussel bladpeterselie
    • een handjevol muntblaadjes
    • 150 g fetakaas
    • peper en zout

bereiding

  1. Snijd de afgekoelde bietjes in de helft, dan in schijfjes van ongeveer een centimeter en daarna in de andere richting ook een centimeter dik. Zo krijg je frietjes van verschillende lengte, maar even dik.
  2. Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd deze in fijnere frietjes, maar op dezelfde manier. Meng appel, biet, balsamico, mirin, rode ui (gesnipperd), fijngehakte peterselie en versnipperde muntblaadjes dooreen. Proef en kruid naar eigen smaak af met peper en zout.
  3. Voor het serveren verkruimel je de feta over de salade. Wanneer je dit te lang op voorhand doet, zal de feta te veel verkleuren door het sap van de rode bietjes.
  4. Ook heel lekker hierbij ter garnering zijn geroosterde pijnboompitjes.