QualiTEAtime

Tips & Tricks
QualiTEAtime

Thee is 'in' op dit moment. Met deze 3 trends geef je thee een totaal andere dimensie.

foodpairing

In Aziatische landen is het de gewoonte om tijdens de maaltijd thee te drinken. Ook bij ons wordt dit meer en meer gedaan. In restaurants gaat men op zoek naar welke thee bij welk gerecht past. Net zoals witte wijn past een witte thee perfect bij visgerechten. Zwarte thee is dan weer het alternatief voor rode wijn. Krijg je een fruitdessert geserveerd? Dan kan je dit perfect opvangen door rooibos met een citrusaroma. 

Extra tip: Een Japanse groene thee past perfect bij een warme visterrine. Die thee heeft een zilte ondertoon die perfect past bij de smaak van de vis.

cocktails

Lekker en hip! Wat dacht je van een homemade icetea, gemaakt op basis van echte thee? Of ga je liever voor een mocktail dan een cocktail? Theecocktails zullen populair worden volgende zomer. De beach bars zijn dus gewaarschuwd.

teatox

Groene thee zit boordevol vitamine B en C. De bladeren worden meteen na het plukken gestoomd, zodat ze niet oxideren en naast hun groene kleur ook zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen bewaren. In groene thee zijn er ook een pak antioxidanten aanwezig. Die gaan celveroudering tegen en zorgen voor een goede spijsvertering.



Ontdek meer

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies