2 theezakjes rooibos "IndianSummer" thee van Oxfam
een vijftiental takjes zoete munt (of Marokkaanse munt)
schil van 1 citroen
sap van dezelfde citroen
3 eetlepels honing
een klein stukje gember van ong. 30 gr
bereiding
CHOCOLADECAKE
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt de chocolade ‘au bain marie’ met 1 à 2 eetlepels water.
Hak de noten in kleine stukken.
Schil de rode biet en rasp ze grof.
Splits de eieren. Klop het wit stijf op en zet aan de kant.
Het eigeel klop je op met de suiker tot een dikke homogene massa.
Doe de olijfolie, geraspte rode biet, bloem en bakpoeder bij de gesmolten chocolade en meng goed door elkaar.
Meng er de noten onder en op het laatste schep je er de dooiermassa en het opgeklopte eiwit onder.
Wrijf de cakevorm in met olijfolie of bedek deze met bakpapier giet er het beslag in.
Zet de cake in de voorverwarmde oven en draai deze terug tot op 180°C en laat 25 à 30 minuten bakken.
ZOMERSE ICE TEA
Deze limonade bewaar je best in ouderwetse glazen limonadeflessen met een beugelsluiting. Reinig deze flessen grondig voor je begint door er een bodempje kokend water in te gieten, ze te sluiten, eens goed te schudden en ze dan te laten uitdruppen.
Schil de gember en snijd hem in fijne plakjes.
Breng het water voor de thee aan de kook met de theezakjes, munt, citroenschil en gember er al in. Wanneer het water kookt, zet het vuur af en voeg dan de honing en het citroensap toe. Roer even tot de honing opgelost is. Zeef de thee zodat je heldere thee overhoudt. Giet deze via een trechter in de limonadeflessen en sluit ze. Laat de limonadeflessen rustig afkoelen. Na ongeveer twee uren kan je ze in de koelkast zetten om daar verder af te koelen. De limonade bewaart makkelijk een kleine week in de koelkast.