2 cm verse kurkuma (of een eetlepel kurkumapoeder)
1 eetlepel venkel zaad
Olijfolie
Bouillon (4 l warm water+1eetlepel morgabouillon)
bereiding
Schil de knolselder, pastinaak, wortel, gember, ui en kurkuma en snij samen met de venkel in grove stukken
Verwarm een goeie scheut olijfolie in een grote soeppot, voeg de ui, kurkuma en venkelzaad toe en laat enkele minuutjes stoven. Voeg vervolgens de knolselder, pastinaak, wortel, venkel, gember en de gepelde knoflookteentjes toe en laat 5 minuutjes stoven op middelhoog vuur
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook
Laat de soep pruttelen op een zacht vuur tot de groenten helemaal gaar zijn (prik even in de groenten ter controle). Een halfuurtje zou moeten volstaan
Mix de soep tot een gladde massa. Mocht je de soep te dik vinden dan kan je nog wat bouillon toevoegen
Voeg het sap van de limoenen toe samen met de koriander en mix nog even (kort)
Bij het opdienen kun je de soep eventueel nog afwerken met wat verse korianderblaadjes en zeste van limoen