Guy Van den Branden staat weer voor een grote uitdaging.

Actua
Guy Van den Branden staat weer voor een grote uitdaging.

Het zijn spannende tijden voor Operations Manager Guy Van den Branden. Hij leidt niet alleen de verbouwingen van de winkel in Berchem in goede banen, maar hij zit ook in volle voorbereiding van een nieuwe, niet te onderschatten challenge: Lavaredo Ultra Trail.

 

Je krijgt 30 uur om 120 kilometer af te leggen over 5.800 hoogtemeters. Dat is de Lavaredo Ultra Trail in het kort uitgelegd. “Je kunt dit niet vergelijken met de Marathon des Sables (die Guy enkele jaren gelden al uitliep, nvdr).” Normaal ging de Operations Manager bij Origin’O / Ekoplaza België vorig jaar deelnemen, maar ook die wedstrijd werd door corona afgelast. “Ik voelde de bui al hangen. Maar ik heb snel de klik gemaakt en ben blijven sporten om de conditie te onderhouden”, vertelt Guy.

 

Multi-days als voorbereiding

 

Om zich voor te bereiden op de loodzware Italiaanse beproeving trok Guy onlangs met de mobilhome naar de Vogezen om er te trainen. Daarnaast is er in het trainingsschema vooral ook plaats voor de zogenaamde multi-days. “Tijdens het weekend ga je bijvoorbeeld op zaterdagochtend 45 minuten lopen, kruip je vervolgens 2 uur op de fiets om de dag af te sluiten met een wandeling van 10 kilometer. Op zondag doe ik dan een trail van 30 kilometer in de Ardennen met 1.400 hoogtemeters.” Op die manier smoort Guy blessures in de kiem en ondervindt hij dat de spieren minder snel verkrampen.

 

Op-en-top begeleiding

 

Guy werkt nu ook een dik jaar samen met een trainer die ‘m op verschillende vlakken bijstaat. “Dat gaat van looptechnieken tot de begeleiding tijdens lactaattesten. En nog een groot voordeel: ik kan samen trainen met de andere atleten die hij traint. En daar merk ik ook wel echt een verschil.”

 

Met de voeding bemoeit de trainer zich niet, want er is al een eigen interesse in gezonde voeding. “Hoe meer je zelf ontdekt, des te meer je te weten komt over je eigen lichaam. Ik voel me bijvoorbeeld stukken beter met quinoa of rijst. Daarnaast eet ik vooral groenten, granen, vleesvervangers en bonen.”

 

Uitlopen, is het belangrijkste

 

Wanneer we polsen naar de ambities, is Guy in de eerste plaats vooral dankbaar dat hij überhaupt mag meedoen aan de race. “We vertrekken om 23 uur en velen kruipen 28 uur later letterlijk over de finish. Als je leeg bent, is het puur overleven.”

 

“Ik heb me voorgenomen om met tussendoelen te werken en van post naar post te gaan”, gaat Guy verder. “Ik verwacht me aan een loodzware race waar het weer ook een belangrijke factor zal spelen. 4 seasons in one day is ook mogelijk. Daar moet ik dus op voorbereid zijn.” Hoe ik mij daarop specifiek heb voorbereid? “Ik ben vaak in de regen gaan trainen en we hebben ook al enorm warme dagen achter de rug waarop ik ook stevig getraind heb. Die extremen ben ik al wat gewend. Ik heb geïnvesteerd in goed materiaal. Daarop bezuinig ik nooit want daar maak je het verschil mee.”

 

Fan van Innerme

 

In de bagage van Guy is er ook plaats voorzien voor een lading Innerme-producten. “De nieuwe gel met aardbeien is superlekker. Ieder uur neem ik een bar of gel, in combinatie met Isotonic. 50 minuten voor de start neem ik zeker nog een bar van Innerme om dan vervolgens tijdens de wedstrijd af te wisselen met een gelletje.  

 

En of er zenuwen zijn? “Er zijn werken in Berchem waardoor de tijd enorm snel gaat en ik er niet aan denk. Maar eerlijk, tegen vrijdagochtend (de dag van de wedstrijd, nvdr) zal ik nerveus worden”, besluit de Operations Manager van Origin’O / Ekoplaza België.

 

We wensen je superveel succes, doorzettingsvermogen en fun, Guy!!!



Ontdek meer

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van de laatste activiteiten.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies