Kaastaart

Kaastaart

personen: 4 bereidingstijd: 20min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 200gr chocolade
    • quinoakoekjes (van Oxfam)
    • 100gr boter of margarine
    • 250gr aardbeien of andere zoete vruchten
    • 1dl water
    • 100gr rietsuiker
    • 2 zakjes agar-agar van Lima
    • 1/2 l vanille yoghurt van Pur Natur

bereiding

  1. Verkruimel de koekjes fijn, en meng er de boter of margarine onder.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel er het koekjesmengsel in. Druk zeer goed aan.
  3. Breng 1 dl water aan de kook. Doe er de aardbeien, suiker en agar-agar bij en breng terug, al roerend, tot het kookpunt.
  4. Laat 2 minuten koken, laat op een zacht vuurtje staan zodat de inhoud niet opstijft.
  5. Meng er de aardbeien en yoghurt onder en mix het mengsel fijn.
  6. Giet dit over de koekjesbodem.
  7. Laat afkoelen. Haal de taart voorzichtig uit de vorm.
  8. Snijd de taart in partjes en garneer met verse vruchten.