Glutenvrije champignon-preiquiche

Glutenvrije champignon-preiquiche

personen: 6 bereidingstijd: 50min niveau: eenvoudig

ingrediënten

  • Voor het deeg:
    • 300 g maïsmeel 
    • 100 g boekweitmeel 
    • 40 g sojameel 
    • 100 g Provamel Bakken & Smeren 
    • 3 tl bakpoeder 
    • 200 ml water 
    • 1 tl zout 
    • 1 tl tijm
  • Voor de vulling:
    • 1 hele prei 
    • 250 g champignons 
    • 50 g Provamel Bakken & Smeren 
    • 400 g Provamel Soja Alternatief voor Plattekaas 
    • 30 g maïzena 
    • 50 g witte miso 
    • 2 tl roze peper 
    • 1 tl zout
  • Benodigdheden: 
    • Springvorm met 28 cm doorsnede

bereiding

  1. Kneed alle ingrediënten om een deeg te vormen en doe het in de springvorm. Druk met de hand aan en zorg dat er een rechtopstaande rand is.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de champignons. Bak samen ongeveer 5 minuten met Provamel Bakken & Smeren. Breng op smaak met ¼ theelepel zout en verdeel gelijkmatig over het deeg.
  4. Meng de overige ingrediënten en schenk ze over het groentemengsel.
  5. Bak gedurende 25-30 minuten in de oven op 200 °C.