Plaattaart met spinazie en sesam

Plaattaart met spinazie en sesam

personen: 4 bereidingstijd: 60min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • een rond vel bladerdeeg
    • 400 g verse spinazie
    • een goed handjevol gedroogde abrikozen
    • een potje ‘sweet chili’ saus (vb. loempia-saus)
    • een handjevol bleke sesamzaadjes
    • 2 teentjes look
    • olijfolie peper en zout
    • komijnpoeder

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de spinazie en laat kort slinken op hoog vuur (zonder olie in de pot). Kruid met komijnpoeder, peper, zout en geperste lookteentjes naar smaak. Zorg dat de spinazie goed gekruid is.
  3. Wanneer de spinazie bijna plat is, giet hem in een vergiet en laat afkoelen.
  4. Rol ondertussen het deeg uit in een taartvorm (van 30 cm doorsnede). Prik met een vork enkele keren in de bodem. Bestrijk de bodem met een laagje sweet chili-saus.
  5. Duw met je handen het laatste vocht uit de spinazie en laat nog wat uitlekken in het vergiet.
  6. Rooster ondertussen in een droog pannetje de sesam op hoog vuur.
  7. Snijd de abrikozen in reepjes. Wentel ze even kort door de olijfolie.
  8. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem, daarna de abrikozen en tenslotte het geroosterde sesamzaad.
  9. Schuif in de oven voor een halfuurtje.
  10. Koud ook lekker!
Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies