Paté met lentegroentjes en feta

Paté met lentegroentjes en feta

personen: 4 bereidingstijd: 60min niveau: eenvoudig

ingrediënten

    • 200 gr diepvrieserwtjes
    • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
    • 8 groene asperges
    • een handjevol fijngehakte verse tuinkruiden vb. peterselie, bieslook, koriander …
    • 1 koffielepel currypoeder
    • 180 gr in blokjes gesneden feta
    • 3 pijpajuintjes in dunne schijfjes gesneden
    • 6 eieren

bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Laat de erwtjes ontdooien. Blancheer de asperges beetgaar en snijd ze in dunne schijfjes.

3 Stoof de lenteui en de paprika in olijfolie en kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en meng de asperges onder de gestoofde groenten.

4 Klop ondertussen de eieren los en meng er de erwtjes, paprika, lente-ui, asperges, kruiden en feta onder. Kruid het geheel met peper, zout en currypoeder.

5 Giet in een ingevette cakevorm en schuif 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

6 Controleer of de paté in het midden stevig aanvoelt.

7 Laat hem even afkoelen en haal hem uit de cakevorm.

Snijd in plakjes.